fallback

Сделка за лондонска офис кула за 1 млрд. паунда в застой

Това е безспорен признак за влиянието на кредитната криза върху пазара на имоти, коментира FT

18:01 | 13.11.07 г.

Сделката за покупката на втората по височина офис кула във Великобритания за 1 млрд. паунда стои недовършена четири месеца след постигането на споразумение, което е ярък признак за начина, по който кредитната криза засяга пазара на имоти, пише Financial Times.
През юли Royal Bank of Scotland постигна споразумение за продажбата на сградата в Канари Уорф, в която се намира централата на Citigroup, на група инвеститори, сред които ирландския финансист Дерек Куинлан и частната група за имоти Propinvest.
Оттогава обаче става все по-трудно да се осигури дългово финансиране, а преговорите още не са приключили, коментира FT.
Според източник, близък до една от страните, спекулациите, че сделката е пред провал, са далече от истината. Той очаква Куинлан и Propinvest да приключат сделката в рамките на следващите две седмици.
RBS купи кулата и съседната на нея сграда (продадена през юли за 453 млн. паунда) за 1,1 млрд. паунда през декември 2003 г. Успешната продажба на двата имота ще донесе впечатляваща възвръщаемост на банката.
Ако обаче по-голямата сделка пропадне, тя ще се превърне в поредния неуспех при транзакциите на имоти за последните седмици.
През миналата седмица листнатата на алтернативния сегмент на лондонската фондова борса Delek Global Real Estate се отказа от покупката на портфолио от 88 сграда, собственост на швейцарската Jelmoli, за 1,4 млрд. паунда.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:48 | 07.09.22 г.
fallback