fallback

Влагат над 180 млн. лв. в мол между Люлин и Филиповци

Комплексът ще бъде изграден върху терен с площ от 240 декара и ще има до 76 хил. кв. м разгъната застроена площ

17:26 | 05.11.07 г.

Търговски комплекс на границата между ж. к. „Люлин” и квартал „Филиповци” в западния край на София планира да изгради „Търговски парк София” АД. Инвестицията в „Търговски център запад“ се изчислява на общо 184 млн. лв.
Комплексът ще бъде изграден върху терен с площ от 240 декара и ще има до 76 860 кв. м разгъната застроена площ.
В сряда „Търговски парк София” АД ще получи сертификат за инвеститор първи клас за проекта, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.
Началото на изграждането на „Търговски център запад“ е планирано да започне през март 2008 година, като предвиденият срок за завършването му е 24 месеца.
Реализирането на проекта ще доведе до създаване на 2 200 нови работни места. По време на строителството и пускането в експлоатация ще бъдат заети около 250 души, уточняват от компанията.
 
 
Дружеството е с капитал 50 хил. лв. Председател на Съвета на директорите е Кевин Пол Райдър, а изпълнителен директор - Филип Тревор Уолис. Собственик на 85% от дружеството е британската „Уинлан България Лимитид“, сочи справка в АПИС.
В Люлин наскоро започна строителството на друг търговски център Mega Mall, инвеститор в който е българската „Магнум България Гама“ ООД, 100% дъщерно дружество на австрийската строително-инвестиционна компания Real 4 You Group.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:52 | 06.09.22 г.
fallback