fallback

Собственикът на Пикадили откри първия мол от западен тип в Сърбия

Delta планира още инвестиции в молове в Сърбия и региона, както и в София

18:03 | 01.11.07 г.

Днес е официалното откриване на първия мол от западен тип в Сърбия - Delta City, съобщиха от Colliers International, агент по отдаването на площите под наем. Общата площ на търговския център е 87 хил. кв. м, а инвестицията е в размер на 75 млн. евро.
Delta City се намира в най-големия жилищен район на Белград – Нови Белград, който е гъсто населен, поради което се очаква да привлече голям поток клиенти.
Общо наемателите са 120, като ключовите са Zara, Marks & Spencer, Esprit, New Yorker, Bestseller и Sport Impuls. В мола ще има и супермаркет Maxi, киносалон Ster Cineplex, боулинг Kolosej и магазин Tehnomarket. Сред наемателите са още Massimo Dutti, Bershka, Mexx, Mango, Morgan, Max & Co и други.
Новите работни места са около 1 500.
Инвеститор е Delta M Group, водеща компания в строителството на бизнес имоти в Сърбия. Компанията влиза в структурата на Delta Holding, част от която е и новият собственик на веригата магазини Пикадили Delta Maxi.
Delta City е построен за 18 месеца с участието на 52 сръбски компании, е заявил по време на VIP откриването президентът на Delta Holding Мирослав Мишкович.
Той е потвърдил плановете на холдинга за изграждане на молове в Ниш, Нови Сад, Подгорица и Баня Лука. През следващите години Delta предвижда да открие търговски центрове и в целия регион на Югоизточна Европа – в Букурещ, София, Загреб, Скопие и Тирана.
Очаквам Delta да бъде „ледоразбивачът“ и лидер сред сръбските компании при експанзията в региона, е заявил по време на откриването Божидар Джелич, вицепрезидент на страната.
Към момента Delta започва дейности и по изграждането на друг мол в Белград - Delta Planet, както и на първия мол в Черна Гора - Delta City Montenegro в Подгорица, който се планира да отвори през пролетта на 2008 г.
В Delta Holding работят 18 хил. служители. Очакваният оборот за 2007 г. е 1,6 млрд. евро в сравнение с 1,4 млрд. евро, регистрирани за 2006 г. Холдингът включва Delta M Group, Delta Generali Insurance, Delta Sport, Delta MC, Delta Star и други.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:35 | 11.09.22 г.
fallback