fallback

Руска компания ще строи в Париж най-високата жилищна сграда в Европа

Инвестицията ще бъде на стойност около 2,5 млрд. евро

12:59 | 01.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Руската строителна компания Строймонтаж обяви плановете си да построи до 2012 г. в Париж небостъргач с височина 300 м, който ще стане най-високата жилищна сграда в Европа, съобщава в. „Ведомости”. По думите на единия от собствениците на Строймонтаж инвестицията ще бъде на стойност около 2,5 млрд. евро.
Проектът в Париж ще бъде осъществен от дъщерната фирма на Строймонтаж - Hermitage SAS, която вече строи няколко жилищни комплекса в града с обща площ от 110 хил. кв. м. Освен това, фирмата смята да изгради във френската столица и офис сграда с площ от 120 хил. кв. м.
Сградата в Париж ще бъде аналог на московската кула „Федерация”, където се предвижда да бъдат разположени жилища, хотелски апартаменти и офиси с обща площ от 250 хил. кв. м.
Кулата „Федерация”, която заедно с върха си ще достигне 354 м, се строи на територията на деловия център Москва Сити от Mirax Group, принадлежаща на другия съсобственик на Строймонтаж, и се смята, че ще стане най-високата офис сграда в Европа.
Московската кула „Русия”, чието строителство е започнало през септември тази година, пък е с амбициите да стане най-високата сграда в Европа. След завършването й тя ще достигне височина от 612 м. В нея се предвижда да има луксозни апартаменти.
Намерения за изграждането на най-високата жилищна сграда има и в Манчестър и в Лондон.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:04 | 14.09.22 г.
fallback