fallback

Експулсират работниците, строящи най-високата сграда в света, заради стачка

Според властите работниците ще бъдат експулсирани заради вандалски актове по време на стачката

11:28 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Четири хиляди работници, родени в различни азиатски страни и работещи в Дубай, ще бъдат експулсирани от емирството след организирана през уикенда стачка за получаване на по-високи заплати и по-добри условия на труд, съобщават арабски медии.

Според властите работниците ще бъдат експулсирани заради вандалски актове по време на стачката, като в официалното им съобщение се допълва, че щом „работниците не искат да работят, ние няма да ги задължаваме“.

Стачкуващите са били с произход основно от Индия, Пакистан и Бангладеш, като били получили разрешение за работа по строежи в Обединените арабски емирства, по-конкретно в Дубай, където в момента се изгражда най-високата сграда в света - Burj Dubai.

В събота строящите кулата са блокирали основни пътни артерии в столицата и са хвърляли камъни по коли по улиците, като според властите са нанесени сериозни щети на поне 18 автомобила.

Впоследствие хиляди други работници са се присъединили към стачкуващите.

Протестиращите са били разпръснати със струи вода, а протестните действия са били заснети с хеликоптер. Самоличността на вършещите вандализми е била определена благодарение на получените кадри.

В неделя стачката е достигнала по-големи размери, но полицията е овладяла ситуацията и е разпръснала протестиращите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:11 | 22.08.22 г.
fallback