fallback

Цените на луксозните жилища в Хонконг са се удвоили за 4 години

Средната цена за първокачествен апартамент достига 13 606 щатски долара за квадратен метър

10:24 | 26.10.07 г.

Цените на луксозните жилища в Хонконг почти са се удвоили за последните четири години, сочи индекс, съставен от агенцията за имоти Midland Holdings, съобщи Bloomberg.
Средната цена за луксозен апартамент на остров Хонконг е нараснала с 90 на сто от средата на 2003 г. до 9 800 хонконгски долара за квадратен фут (13 606 щатски долара за квадратен метър), са съобщили от Midland. Компанията съставя индекс, който следи движението на цените на 20 луксозни жилищни проекта в града.
Цените на имотите в Хонконг, един от най-скъпите пазари на света за луксозни жилища, нарастват заради увеличената покупателна способност, подкрепена от четиригодишен икономически ръст и рекордни цени на акциите. Търсенето се подхранва и от китайски бизнесмени от вътрешността на континента, които търсят инвестиции в имоти в Хонконг.
Този месец група предприемачи начело с компанията Sino Land Co. платиха 5,71 млрд. хонконгски долара (737 млн. щатски) - над два пъти повече от първоначалната цена, в търг за терен за жилищно строителство в южния район Абърдийн в Хонконг.
Днес акциите на Sino Land нараснаха с 12% до 24,50 хонконгски долара, най-големият ръст от седем години.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:35 | 09.09.22 г.
fallback