fallback

Откриха фабрика за хранителни продукти за 8 млн. лв. в Шумен

До края на годината Итал фууд индъстри планира да инвестира още средства в пълното автоматизиране на производството

11:48 | 22.10.07 г.

Българският производител на хранителни продукти Итал фууд индъстри АД откри фабрика за хранителни продукти в Шумен, съобщиха от компанията майка Фикосота Синтез.
Проектът е реализиран съвместно от двете дружества, като в него са инвестирани близо 8 млн. лв. Сградата се разпростира върху 6 500 кв. м, като в нея са предвидени площи за складове, сервизни помещения и офиси.
Новата фабрика има три производствени линии. Най-новата линия е 100% автоматизирана и е предназначена за производството на първия сладък продукт на компанията – вафла Franka. Другите две линии произвеждат Bruschetti Maretti и Kubeti и са автоматизирани на 80%. До края на годината предстои те да бъдат напълно автоматизирани, за което ще бъдат направени нови инвестиции. По-рано тази година от Фикосота Синтез обявиха плановете си да инвестират 32 млн. лв. през тази година.
Прогнозите са до края на 2007 г. фабриката да произведе стока с обем на 25 хил. палета.
Итал фууд индъстри реализира около 30% от продажбите си в България и изнася своята продукция към близо двадесет страни, основните от които са Румъния (около 50%), Сърбия (10%), Македония (15%), Албания, Босна и Херцеговина (20%). Около 5% от продукцията се изнася за средна Европа (Чехия, Словакия, Унгария) и САЩ и Австралия.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:37 | 13.09.22 г.
fallback