fallback

Само 4 румънски града все още имат потенциал за изграждане на молове

Към момента общото търсене на търговски площи в Букурещ е 206 хил. кв. м спрямо съществуващи по-малко от 200 хил. кв. м

12:21 | 18.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Само още четири големи града в Румъния имат потенциал за изграждане на търговски центрове от типа „мол“, се казва в проучване на Colliers. Става дума за Букурещ, Крайова, Браила и Галати. В другите румънски градове или има достатъчен брой модерни търговски центрове, или пазарът е недостатъчно развит, за да приеме добре подобни инвестиции, е изводът от направеното изследване.

От друга страна, градовете с вече твърде много молове са Клуж, Сибиу, Ръмнику Вълча и Питести.

От Colliers смятат, че към момента общото търсене на търговски площи в Букурещ е 206 хил. кв. м спрямо съществуващи по-малко от 200 хил. кв. м. Като цяло се счита, че градовете с над 300 хил. жители се нуждаят от около 40 хил. кв. м модерни търговски площи, а по-малките градове (с между 100 хил. и 250 хил. жители) – от около 20 хил. кв. м.

Според прогнозите на Colliers до 2010 г. търсенето на модерни търговски площи ще се удвои. Очаква се около 90-те нови проекта, обявени в страната, чиято обща площ ще достигне 3 млн. кв. м, да покрият този потенциал.

Единствените градове, в които все още ще има място за допълнителни инвестиции в този сегмент, са Букурещ и Дробета-Турну Северин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
fallback