fallback

Индустриалният парк на IMMO Industry край Пловдив ще струва 60 млн. лв.

Паркът ще бъде изграден на терен от 150 дка, като застроената площ ще бъде 80 дка

17:22 | 16.10.07 г.

Инвестиция в размер на 60 млн. лв., 800 до 1000 нови работни места и срок на реализация 3 години – така представи пред български и белгийски предприемачи проекта Индустриален парк Пловдив Марк Коуънбърг, главен финансов мениджър на белгийската IMMO Industry groupe.
През първата година на изграждането на парка, който ще бъде разположен на 5 км от Пловдив, близо до село Скутаре, ще бъдат усвоени около 1/3 от средствата, предвидени в проекта, заявиха от компанията инвеститор.
В Пловдив ще търсим сътрудничество с местни строителни компании за изграждането на 75 хил. кв. м промишлени, складови и офис помещения, поясни Коуънбърг. Компанията е в състояние да проучи, разработи и построи 10 хил. кв. м покрити площи за 7 месеца, а за по-малки проекти срокът на изпълнение е 20 седмици от подписване на договор за наем, каза той.
Паркът ще бъде изграден на терен от 150 дка, като застроената площ ще бъде 80 дка. Изграждането ще започне през януари 2008 г. и се очаква да завърши до две години.
От своя страна, община Пловдив разработва собствен проект за интермодален терминал, който да е разположен недалеч от индустриалния парк. В него ще бъдат обработвани едновременно товари, придвижвани по шосе, по железопътна линия и по въздух. Според специалисти стойността на проекта няма да надхвърли 10-12 млн. лв., а за изграждането му са достатъчни 12-18 месеца. Терминалът ще бъде на мястото на сегашната разпределителна гара в Пловдив. Идеята е бъдещите клиенти на индустриалния парк да могат бързо да получават суровини и лесно да изнасят готова продукция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:26 | 13.09.22 г.
fallback