fallback

Японска компания набира 100 млн. паунда за инвестиции в хотели за любов

Сегментът генерира приблизително 17,5 млрд. паунда годишни приходи в Япония – повече от целия хотелиерски пазар във Великобритания

14:49 | 15.10.07 г.

Японската Japan Leisure Hotels (JLH) обяви днес плановете си да привлече до 100 млн. паунда на алтернативния сегмент на Лондонската фондова борса, като привлечените средства ще бъдат предназначени за инвестиции в т. нар. „хотели за любов“, пише Financial Times.
В Япония има около 25 000 хотели, които предлагат краткосрочен престой за двойки, като около 2% от възрастното население на страната посещават подобно място всеки ден.
Сегментът генерира приблизително 17,5 млрд. паунда годишни приходи в Страната на изгряващото слънце – повече от целия хотелиерски пазар във Великобритания, като всяка стая се наема до три пъти дневно.
Японският пазар на хотели за любов традиционно е доминиран от японски компании, което е характерно за целия пазар на имоти в страната. Финансовата криза в Япония обаче принуди някои оператори да продадат част от портфолиото си на ниски цени.
JLH планира да купува хотели от този тип на конкурентни цени и се надява да привлече инвеститорите с комбинацията от приходи от хотели и поскъпването на активите.
От компанията посочват, че в Япония има малко вериги от този тип.
От 2005 г. досега JLH е закупила пет хотела, които се оценяват на 20 млн. паунда.
Очаква се търговията с акциите на компанията да започне през ноември.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
fallback