fallback

Софийска община иска да изкупи частния дял в зала Триадица

Ще се обсъди и предложението за обявяване на нов конкурс за обществен превоз на пътници по автобусната линия 72

14:01 | 10.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Столичният общински съвет ще разгледа утре предложението на Столичната община за изкупуването на частния дял от 76 на сто от универсалната спортна зала "Триадица". Ако общинските съветници одобрят сделката на собствениците на частните дялове ще бъдат изплатени 2,4 млн. лв.
Залата е с площ 2066,68 кв. м. Съгласно закона за реституцията 76 на сто са били върнати на девет физически лица. След няколкомесечни преговори с тях е постигнато споразумение за изкупуване на дяловете им.
На утрешното заседание ще се обсъди и предложението за обявяване на нов конкурс за обществен превоз на пътници по автобусната линия 72 след изваждането на линията от пакетите, които Столичният общински съвет одобри за отдаване чрез обща конкурсна процедура.
Според внесеното предложение причината за искането е увеличеният брой на неизпълнените курсове от страна на фирмата Сибус, експлоатираща линията в момента, както и влошеното транспортно обслужване на пътуващите с тази линия.
При одобряването на предложението Столичната община ще обяви самостоятелна конкурсна процедура за обществен превоз по тази линия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:09 | 09.09.22 г.
fallback