fallback

Търговията с правата на Сити Дивелъпмънт стартира на 17 октомври

Дружеството планира да увеличи капитала си със 170 000 акции с номинална и емисионна стойност 10 лв.

11:28 | 09.10.07 г.

Търговията с правата, даващи право на участие в първоначалното задължително увеличение на капитала на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ-София, ще стартира на 17 октомври, гласи съобщение на БФБ-София.

Правата на дружеството със специална инвестиционна цел ще се търгуват до 30 октомври, като същото възнамерява да увеличи капитала си със 170 000 акции с номинална и емисионна стойност 10 лв. Настоящият капитал на дружеството е разпределен в 500 000 акции с номинална стойност 10 лв.

Съотношението между издадените права и новите акции е 1/1, което означава, че броят на правата е също 170 000 акции. Присвоеният борсов код за вторична търговия на неофициален пазар е R2CITY.

Началната дата за прехвърляне на правата е 17 октомври, а крайната – 1 ноември. Началната дата за записване на акциите е 17 октомври, а крайната – 23 ноември.

Борсовият член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала е ИП Ти Би Ай Инвест ЕАД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка е ТБ Обединена Българска Банка АД.

Учредители на дружеството са ЕТ “Румен Вътков – ІІ” с 65% от капитала, договорен фонд „Ти Би Ай Хармония” с 15% от капитала, договорен фонд „Ти Би Ай Динамик” с 15% от капитала, като фондовете са записали акции чрез УД „Ти Би Ай Асет Мениджмънт”АД, “Финансови и бизнес консултации” ООД с 5% от капитала. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Румен Вътков – председател, Стоян Тошев – зам.-председател, Людмила Нанчева-Въткова – изпълнителен директор.

Сити Дивелъпмънт АДСИЦ възнамерява да инвестира набраните средства основно в недвижими имоти с жилищно предназначение – апартаменти, къщи, вили, парцели, терени, паркоместа и/или гаражи и оборудване. Дружеството планира да се насочи към няколко основни пазарни сегмента: имоти с жилищно предназначение, офис и търговски площи, спортни/развлекателни имоти, хотели и имоти в регулация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:53 | 08.09.22 г.
fallback