fallback

Goldman планира да купи японската Simplex за 1,1 млрд. долара

Simplex развива дейност в три основни направления: управление на активи на фондове за недвижими имоти в Япония, изграждане и маркетинг на имоти

14:57 | 05.10.07 г.

Goldman Sachs Group планира да купи японската компания Simplex Investment Advisors, специализирана в сферата на услугите при инвестиции в недвижими имоти, за 124,7 млрд. йени (1,1 млрд. долара), съобщи Bloomberg.
Японското подразделение на Goldman за консултации за недвижими имоти смята да придобие най-малко 80 на сто от Simplex, като ще плати 215 000 йени за акция, са заявили от Simplex в съобщение до фондовата борса в Токио.
Третата по големина компания за търговия с ценни книжа в Япония - Nikko Cordial, се е съгласила да продаде дела си в Simplex от 42,5 процента на Goldman, съобщават от Nikko в отделно изявление.
Базираната в Ню Йорк Goldman планира да купи акции на Simplex на борсата чрез търгово предложение от 12 октомври до 8 ноември, се казва в съобщението. Акциите на Simplex се повишиха незабавно след новината с 20 000 йени, или 15%, до 150 хил. йени (1 286 долара) днес, след което търговията с тях е била спряна. От 2 октомври компанията е увеличила пазарната си капитализация с 29 на сто.
Simplex развива дейност в три основни направления: управление на активи на фондове за недвижими имоти в Япония, изграждане и маркетинг на имоти.
Цените на парцелите в Япония, подходящи за бизнес строителство, се повишиха за първи път тази година след спукването на балона на пазара на имоти в страната през 1991 г.
От 1998 г. досега Goldman са инвестирали 2 трлн. йени в имоти в Япония, сред които голф игрища, спа курорти, киносалони и бижутерии.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:08 | 06.09.22 г.
fallback