fallback

Къде плащат най-висок данък недвижими имоти в САЩ?

В западния окръг Хънтърдон в щата Ню Джърси медианната стойност на годишния данък имот възлиза на 7 999 долара

11:58 | 04.10.07 г.

Предвид затягащите се условия на кредитния пазар в САЩ и трудностите при осигуряването на ипотечен заем големите разходи за данък за недвижими имот могат допълнително да усложнят ситуацията.
Най-силно това се усеща в щатите Ню Йорк и Ню Джърси, жителите на които плащат най-високи данъци за имот в страната, пише списание Форбс.
Според класация на най-високите данъци за имот, изготвена от списанието, най-тежко е положението за жителите на западния окръг Хънтърдон в щата Ню Джърси. Миналата година медианната стойност (над която са половината стойности и под която – останалата половина) на годишния данък имот там възлиза на 7 999 долара, сочат данни на изследователската група Tax Foundation, базирана във Вашингтон.
В щата Ню Йорк ситуацията не е много по-различна. В окръг Насау, Лонг Айлънд, медианната стойност на данъка е 7 706 долара на година, а на север – в окръг Уестчестър, жителите отделят по 7 626 долара за данък имот.
Всъщност жителите на тези два щата могат да очакват да плащат до 6 500 долара годишно повече за данък недвижими имоти от средната стойност за страната. Причината - жилищата в региона са сред най-скъпите в страната и логично данъците също са високи.
Това корелация обаче не е задължителна навсякъде. Имотите в Калифорния също са сред най-скъпите в САЩ, но данъците върху тях се равняват на около една трета от тези в североизточната част на страната. Данъците (като процент от стойността на имота) в Средния Запад и на юг са сравними с тези на североизток, но жилищата там често са наполовина по-евтини, поради което дължимата сума става значително по-малка.
Много собственици на имоти плащат данъци за тях на базата на оценки, които са направени по времето на балона при недвижимите имоти. След пукването на балона те плащат повече, отколкото би трябвало.
В други части на страната цените продължават да растат. Имотите във Вирджиния и Норфолк поскъпват за четвърта поредна година и собствениците им плащат все по-големи данъци.
„Не сме против повишаването на оценките, защото това означава, че има истинско нарастване на благосъстоянието“, коментира Браян Смит, президент на Norfolk Tea Party, адвокатска кантора във Вирджиния, специализирана в облекчаване на данъчните задължения. „Но това, че нарастват пазарните цени, не означава, че правителството има право да печели толкова много“, добавя той.
Сред районите с най-високи данъци върху имотите попадат още окръзите Съмърсет с медианна стойност на данъка 7 318 долара, Берген (7 237 долара), Есекс (7 148 долара) – всички в щата Ню Джърси.
В Калифорния най-високите медианни стойности на данък имот са в окръзите Марин (4 973 долара), Санта Клара (4 141) и Сан Матео (3 856 долара).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 11.09.22 г.
fallback