fallback

Мажоритарният акционер на мол Галерия Пловдив смята да продаде дела си

Инвеститорите нямат намерение да листват компанията на фондовата борса, за да финансират обекта си

15:04 | 03.10.07 г.

Мажоритарният акционер в пловдивския мол “Галерия Пловдив” - фондът European Convergence Development Company (ECDC), смята да продаде търговския център след около 2 години. „Идеята ни е да построим мол, но да продадем бизнес, защото това струва по-скъпо“, заяви представителят на ECDC Александър Цачев по време на представянето на центъра.
Търсим западна компания, която да поеме управлението на Галерия Пловдив след построяването му през пролетта на 2009 година, каза още Цачев.
„Изискванията ни към кандидатите, които ще поемат мениджмънта на обекта, са две – да имат опит в тази дейност и част от опита им да е в страните в Източна Европа“, поясни той.
На представянето на Галерия Пловдив стана ясно, че инвеститорите нямат намерение да листват компанията на фондовата борса, за да финансират обекта си. „Седемгодишният инвестиционен заем от Райфайзенбанк на стойност 44 млн. евро, както и собствените капитали ще ни стигнат да построим обекта“, каза още Александър Цачев.
В момента акционерите извършват и предварителен подбор на бъдещите наематели.
ECDC е инвестиционен фонд, създаден през юни 2005 г. Управляван е от инвестиционната компания Charlemagne Capital, която управлява активи в размер на над 5 млрд. долара. Към момента фондът инвестира общо в 6 проекта в България и Румъния. Три от тях са в България с обща инвестиционна стойност (по цени на изграждане) над 150 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:36 | 11.09.22 г.
fallback