fallback

ФЗЗ Мел инвест ще тегли кредит от 1,5 млн. лв. за покупка на земя

Кредитът ще бъде погасен със средства, получени от третото увеличение на капитала на дружеството

16:50 | 27.09.07 г.

На проведено заседание на Съвета на директорите на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ-София е взето решение за изтегляне на инвестиционен кредит за покупката на земеделска земя в размер на 1,5 млн. лева от Райфайзенбанк /България/ ЕАД, съобщи БФБ-София.
Кредитът ще бъде погасен със средства, получени от третото увеличение на капитала на дружеството.
Срокът за погасяване на кредита е 31 януари 2008 г., лихвеният процент е 1-месечният Sofibor + 2.75% годишно, наказателната лихва при просрочие е 1-месечният Sofibor + 10% годишно, комисионата за управление е 0,3% годишно, а комисионата за ангажимент е 0,15% годишно.
Дружеството ще издаде запис на заповед за сумата на кредита плюс 13% лихва в полза на Райфайзенбанк /България/ ЕАД, а освен това кредитът ще бъде авалиран от Тера Сървисис ООД.
За целта СД възлага на изпълнителния директор на дружеството Светла Михайлова Боянова да сключи договора за кредит при горните условия, а по други въпроси във връзка със сключването на същия договор - при условия, каквито намери за добре с оглед защита интересите на дружеството, както и да подпише запис на заповед в полза на Райфайзенбанк /България/ ЕАД като обезпечение по кредита.
Днес 5 601 акции на Фонд за земеделска земя Мел инвест смениха притежателя си при средна цена 1,71 лв. или с 3,93% по-евтино спрямо вчера.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:37 | 12.09.22 г.
fallback