fallback

Доминант Финанс АД заплати глобата, наложена от КФН

На дружеството е наложено административно наказание „имуществена санкция” в размер на 50 хил. лв.

15:08 | 26.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Доминант Финанс АД заплати днес глобата по наказателното постановление, издадено от Комисията за финансов надзор, с което на дружеството бе наложено административно наказание „имуществена санкция” в размер на 50 000 лева за нарушение на Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК). Това съобщиха от БФБ-София.
С решение от 29 юли 2007 г. наказателното постановление бе потвърдено от Софийския административен съд.
 
Служители на комисията след проверка установиха, че Доминант Финанс, представлявано от Димостенис Йоанис Харакидас, в периода от 28 септември 2006 г. до 6 октомври 2006 г. като клиент на инвестиционен посредник чрез поредица от сделки с акции от капитала на Промота Аеропарк АД, сключени между Доминант Финанс и Никос Комнинос, който е клиент на същия инвестиционен посредник, е довел до необичайна промяна на цената на акциите на Промота Аеропарк или повишение с 376%.
Вследствие на това е постигнато изкуствено покачване на средно претеглената цена за деня, което от своя страна рефлектира върху цената на отваряне за следващата търговска сесия и е в нарушение на императивни законови разпоредби.
Днес по позицията бяха прехвърлени 32 акции на средна цена от 118,99 лв. за брой, което представлява спад от 1 на сто. Предлагане има при цена 119 лв., но няма търсене.

Свързани компании:

Доминант финанс АД(4DF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:57 | 11.09.22 г.
fallback