fallback

България все по-предпочитана за руски купувачи на имоти

Страната ни е сходна с Русия по отношение език и култура, цените са изключително изгодни, а руснаците са свикнали с нея като място за туризъм още от епохата на Съветския съюз

17:36 | 25.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

За много руснаци мечтата да притежават собствен дом е точно това – мечта, пише Russia Today. През последните години цените на имотите в големите градове на Русия са отбелязали значителен ръст.

„Не е чудно, че все повече хора започват да гледат към международните пазари“, казва Екатерина Тайн, директор Жилищни имоти в консултантската компания Knight Frank.

„Ако се замислите какво може да купите за една и съща сума във Франция и на 5-6 км извън Москва и сравните качеството на живот, ще разберете, че европейските пазари имат много предимства“, коментира тя.

Наред с това се увеличава и броят на руските граждани, които гледат на покупката не само като на ваканционен дом и като имидж, но също и като на инвестиция, пише изданието.

Досега по-заможните руснаци следяха туристическите дестинации и купуваха във Великобритания, Франция и Италия.

В последни години обаче все повече руснаци купуват в България. Страната е сходна с Русия по отношение език и култура, цените са изключително изгодни, а руснаците са свикнали с нея като място за туризъм още от епохата на Съветския съюз.

„Цените на имотите в България се повишиха със 100% през последните две години и експерти преценяват, че това повишение ще продължи и за в бъдеще“, пише изданието.

Анализаторите очакват, че занапред руските купувачи ще проявяват интерес към все повече международни пазари на имоти, както в търсене на втори дом, така и за покупка с цел инвестиция, като възвръщаемостта в Европа често е по-висока от тази в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:59 | 13.09.22 г.
fallback