fallback

Бонусите във финансовия сектор на Острова с 15% спад заради кризата

Общата стойност на изплатените бонуси може да се понижи до 7,5 млрд. паунда (15 млрд. долара) от рекордните 8,8 млрд. паунда през 2006 г.

16:11 | 18.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Бонусите в банковия сектор в Лондон може да се понижат с над 15 на сто тази година, след като растящите разходи по заемите парализираха сделките по придобиване и сливане, съобщи Bloomberg, позовавайки се на Центъра за икономически и бизнес проучвания.

Общата стойност на изплатените бонуси може да се понижи до 7,5 млрд. паунда (15 млрд. долара) от рекордните 8,8 млрд. паунда през 2006 г., смята Джонатан Сейд, икономист към базираната в Лондон консултантска компания.

Бонусите може да намалеят още повече, ако активността продължи да спада, коментира Сейд. Това, от своя страна, може да се отрази върху най-скъпия сегмент на пазара на имоти в британската столица, където цените растат през последните години благодарение именно на бонусите.

Бонусите на служителите във финансовия сектор във Великобритания (1 млн. души) скочиха миналата година, след като стойността на сделките по сливане и придобиване в Европа се увеличи с 45 на сто. Броят на тези сделки е намалял от първото полугодие вследствие на ръста на разходите за корпоративни заеми и спада на фондовите пазари.

В САЩ бонусите в инвестиционните банки може да се понижат с 5 на сто спрямо 2006, по преценка от миналия месец на Options Group. Базираната в Ню Йорк компания следи заплащането и тенденциите в наемането на работна ръка на Wall Street от повече от десетилетие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:30 | 27.08.22 г.
fallback