fallback

Цех за бутилиране на минерална вода и спа център ще строят в Клисура

Цехът ще бъде изграден близо до ж.п.-гарата на Клисура, откъдето готовата продукция ще се разпраща по търговската мрежа

15:42 | 18.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цех за бутилиране на минерална вода и производство на безалкохолни напитки ще бъде построен в Клисура, съобщи кметът на града Борис Спиров. Малката фабрика ще бъде изградена в местността Пресвета, в непосредствена близост до минералния извор, чиято вода има много добри вкусови качества.
Инвеститор е пловдивската фирма “Тринити” ООД, която спечели обявената преди 2 години концесия от ОбС в Карлово. Срокът на концесията е 35 години, с възможност за удължаване с още 10 до 15 години.
Цехът ще бъде изграден близо до ж.п.-гарата на Клисура, откъдето готовата продукция ще се разпраща по търговската мрежа. Сградата ще бъде построена от готови конструкции и трябва да заработи до края на годината.
„Тринити” ООД планира да открие 30 работни места в цеха за минерална вода и безалкохолни напитки. Работници ще се набират предимно от Клисура и съседните села. Инвестицията е в размер на 2 милиона лева на първия етап. Още 2 милиона лева ще бъдат вложени на втория етап, когато ще бъде изграден спа-център, където да се използват пълните възможности за отмора и лечение с минералната вода.
Първата копка за построяването на цеха за бутилиране на водата и производство на безалкохолно ще направят утре (19.09.) по обяд кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметът на Клисура Борис Спиров в присъствието на представители на пловдивската фирма инвеститор.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:29 | 09.09.22 г.
fallback