fallback

Най-високата сграда в света може да ползва български софтуер за управление

С внедряване на такъв продукти експлоатационните разходи могат да бъдат намалени до 35%

14:51 | 18.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Българският софтуер за управление на недвижима собственост и активи Facility Management Center може да бъде внедрен в най-високата сграда в света Burj Dubai. Преговори за това се водят с българската компания CenterMine, основен интегратор на разработения по нейна спесификация от Немечек България продукт, съобщиха от компанията.

Софтуерният продукт подобрява управлението на сгради и помага за оптимизиране на разходите за електро- и топлоенергия, комуникации, комунални услуги, ремонтни дейности, хигиенизиране и др. Facility Management Center улеснява и отношенията между наематели и наемодатели, като автоматизира всички процеси от изготвянето на офертите през сключването на договорите до издаването на финансови документи.

„Според изследване на International Facility Management Association с внедряване на продукти като нашия експлоатационните разходи могат да бъдат намалени до 35%“, обяснява Горан Миланов, изпълнителен директор на CenterMine.

Facility Management Center е внедрен в близо 30 от най-големите бизнес сгради у нас с обща площ над 300 хил. кв. м, сред които Бизнес Парк София, Алфа Дивелопмънтс, София Централ Парк, Интрансмаш и др.

CenterMine е българска компания, предоставяща услуги по анализ и продажба на корпоративни софтуерни решения на българският и международен пазар с клиенти в Северна Америка, Европа и Близкия Изток.

През юли изграждащата се в момента бизнес кула Burj Dubai официално стана най-високата сграда в света с височина от 512,1 м. Тогава тя разполагаше със 141 етажа – повече от която и да било сграда в света. Очакванията са кулата да достигне 818 м и да има около 180 етажа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:41 | 08.09.22 г.
fallback