fallback

Започна строежът на новия стадион във Варна

Заради уникалната си конструкция се очаква стадионът да стане един от символите на морската столица

14:52 | 12.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Днес беше направена първа копка на новия градски стадион във Варна. Инвестицията е за 30 млн. евро, а капацитетът на спортното съоръжение е за 30 хил. души.

Той ще бъде разположен на мястото на досегашния лекоатлетически стадион “Юрий Гагарин". Заради уникалната си конструкция се очаква стадионът да стане един от символите на морската столица.

Предвидено е стадионът да има подземен паркинг с 672 места. Той ще има два входа и ще бъде достъпен от двете страни на бул. "Васил Левски". Четири пилона с приблизителна височина 57 метра ще поддържат прозрачен покрив, който ще покрива част от трибуните. Това от своя страна ще носи на зрителите усещането, че се намират под открито небе. Под стадиона ще бъде разположен многофункционален комплекс за забавление и шопинг на две нива.

Очаква се съоръжението да бъде завършено до три години. Инвеститор е Спортен комплекс Варна АД. Акционери в дружеството са община Варна и Химимпорт АД, които притежават съответно 35 и 65% от капитала.

Днес акциите на Химимпорт поскъпнаха с 1,14 на сто до 14,15 лв. средна цена при изтъргувани 91 134 броя. Оферти "купува" има на 14,15 лв., а "продава" - на 14,20 лв.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:03 | 10.09.22 г.
fallback