fallback

Жилищата в Москва леко поскъпват

Стойността на квадратен метър на московските жилища е нараснала с 0,1% за изминалата седмица, достигайки 4 065 долара

11:13 | 10.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Стойността на квадратен метър на московските жилища е нараснала с 0,1% за изминалата седмица, достигайки 4 065 долара, се казва в изследване на Индикаторите на пазара на недвижими имоти, цитирано от електронното издание Лента.ру.

Също с толкова до 3 656 долара на кв. м са поскъпнали домовете в старите пететажни панелни сгради. Повече от средното - с 0,2%, е увеличението в цените на жилищата в монолитните тухлени сгради, където квадратният метър към момента струва средно 4 539 долара.

Жилищата в съвременните панелни високи сгради обаче за седмица са поевтинели с 0,2% до 4 061 долара за кв. м. Намаление в цената с 0,1% се отчита и при т.нар. типови панелни домове, където квадратният метър струва средно 3 760 долара.

Като цяло за август цените на жилищата в Москва са поскъпнали с 0,15%, се казва в изследването. Независимо от това все още инвестициите в московски жилища продължават да бъдат губещи. Тяхната доходност е с 0,45% по-ниска от тази на банковите депозити. По мнението на авторите на изследването обаче скоро инвестициите в жилища в Москва отново ще могат да носят печалба на притежателите си.

Стагнацията на пазара на недвижими имоти в Москва продължава вече няколко месеца. В сравнение с началото на лятото средната стойност на кв. м на жилищата в руската столица е намаляла с 50 долара, обаче през последните седмици отново бавно расте, се отбелязва в изследването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:32 | 09.09.22 г.
fallback