fallback

Audi открива шоурум за 7 млн. евро в София

С 9 хил. кв. м търговски площи "Порше София Запад" се нарежда сред най-големите комплекси на марката в Европа

15:15 | 03.09.07 г.

Порше София Запад. Снимка: Порше БГ

На 20 септември в София ще бъде открит новият търговско-сервизен комплекс на Audi „Порше София Запад”, съобщиха от компанията.

Стойността на инвестицията, направена от официалния вносител на германската марка у нас - „Порше БГ”, е 7 млн. евро.

Комплексът е разположен на терен от 21 590 кв. м. Застроената площ е 5 377 кв. м, а външните изложбени съоръжения – 3 600 кв. м. На общо 9 000 кв. м търговски площи ще бъдат изложени 19 автомобила.

Комплексът се намира на бул. „Европа” 447, преди разклона за Божурище.

Новият търговско-сервизен комплекс се нарежда сред най-големите в Европа и е съизмерим с комплекса на Audi в Москва. „Порше София Запад” покрива изискванията за продажба и обслужване на първия сериен спортен модел Audi R8, уточниха за Investor.bg от компанията.

В „Порше София Запад” ще се предлага и услугата обратно изкупуване (buy-back). Предвидена е специална зона за излагане на 8 употребявани автомобила – концепция, която отговаря на световните стандарти на марката за качествено представяне, дори на употребявани автомобили с контролирано състояние.

В комплекса ще има също и магазин за оригинални Audi аксесоари от дизайнерското бюро на фирмата quattro GmbH.

До края на годината в новия шоурум ще работят 60 професионалисти.

Сегашният търговски център на Audi, който се намира на столичния бул. “Никола Вапцаров”, също ще бъде пренесен в новия комплекс.

Миналата година Порше БГ инвестира над 15 млн. лв. в център на Volkswagen - „Порше София Изток“. В края на 2006 г. няколко от основните вносители на автомобили у нас реализираха проекти за създаването на мащабни сервизни и търговски центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:17 | 05.09.22 г.
fallback