fallback

Държавата дава 2,5 млн. лв. за инвестиционния проект на Montupet край Русе

Проектът на френската компания включва инвестиции от 70 млн. лв. за построяването на завод за алуминиеви автомобилни части за марките Рено, Пежо, Ауди и Форд

17:10 | 30.08.07 г.

С близо 2,5 млн. млн. лв. държавата ще подпомогне инвестиционния проект на Montupet S.A. край Русе. От тях 513 хил. лв. ще бъдат за изграждане на елементи на техническата инфраструктура, а 1,956 млн. лв. са за електроснабдяване на Индустриален парк Русе. Средствата са предвидени в бюджета за 2007 г. въз основа на Закона за насърчаване на инвестициите. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Проектът на френската компания включва инвестиции от 70 млн. лв. за построяването на завод за алуминиеви автомобилни части за марките Рено, Пежо, Ауди и Форд. Очаква се в него да бъдат разкрити най-малко 500 работни места.
Правителството одобри анекс към Договора между България, община Русе и Montupet S.A. за изграждане на елементи на техническата инфраструктура, необходими за реализацията на инвестиционния план на френската компания, подписан през март 2006 г. Договорът обаче влезе в сила от юли 2006 г. поради изчакване на решение на Комисията за защита на конкуренцията, че предоставените средства не са държавна помощ. Част от договора за пътната и ВиК инфраструктурата вече е изпълнена от община Русе в определения 7-месечен срок.
По-рано този месец стана ясно, че Montupet е завършила строежа на производствената си сграда в България, а официалното производство ще стартира през април 2008 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:44 | 06.09.22 г.
fallback