fallback

Бианор ипотекира офис срещу заем от 250 хил. евро

Дружеството закупува офиси и паркоместа съгласно инвестиционната си програма

11:19 | 29.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Бианор АД е ипотекирал офис в полза на Уникредит Булбанк срещу заем на стойност 250 000 евро, съобщава БФБ-София. Ипотеката е учредена като обезпечение на кредит за закупуване на офиси и паркоместа в софийския квартал Младост 4.
Подписването на договора за кредит е свързано със заложената в проспекта на дружеството инвестиционна програма и е на стойност до 1 млн. евро, които да послужат за придобиването на общо 4 офиса и 16 паркоместа.
Миналата седмица от Бианор съобщиха, че се очаква търговията с книжата на дружеството да стартира до две седмици. От консолидирания отчет на компанията става ясно, че през първото полугодие е регистриран ръст на приходите от 34% до 1,51 млн. лв. Консолидираната печалба на дружеството за първата половина на 2007 година възлиза на 215 хил. лв. спрямо 188 хил. лв. към 30 юни 2006 г.
В регистрационния документ на софтуерната компания бе посочено, че през следващите две години се планират инвестиции за 4 млн. лв. Инвестициите ще се насочат главно към закупуване на офис сграда, придобиване на компании, отваряне на офиси в чужбина, разработване на специализиран софтуер и внедряване на система за управление на ресурсите.
Бианор АД осъществи първично публично предлагане в края на юни, с което увеличи капитала си на 675 хил. лв. Постигнатата цена на акциите в IPO-то бе 10,25 лв. за брой, а презаписването бе 2,22 пъти.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:41 | 14.09.22 г.
fallback