fallback

Строят нов мол в южната част на столицата за 168 млн. евро

Търговският център ще бъде разположен в столичния квартал „Малинова долина“, а строителните работи се очаква да започнат до края на годината

08:25 | 29.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Нов търговски център от типа мол ще бъде построен в кв. „Малинова долина “ в южната част на столицата срещу Бизнес парк София, съобщиха от компанията инвеститор. Стойността на инвестицията е 168 млн. евро.

Инвеститор е “Форум София” АД, дъщерно дружество на Meinl European Land, която наскоро обяви, че към края на юни е имала 43 проекта в процес на развитие в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на обща стойност 3,7 млрд. евро. Тя притежава 80% от “Форум София” АД, което придоби по-рано през годината за 24 млн. евро.

Търговски център Форум София ще бъде разположен на терен от 170 дка и ще представлява търговско-развлекателен комплекс от смесен тип.

Брутната площ, предназначена за отдаване под наем, ще бъде приблизително 88 хил. кв. м, а общата разгъната застроена площ (РЗП) – 170 хил. кв. м.

В момента сме на етап идеен проект“, каза за Investor.bg Йън Елиът от Meinl European Land. „Очакваме да започнем строителните работи до края на годината“. Той каза, че изпълнител на проекта ще бъде холандската компанията Multi Development. От холандското дружество потвърдиха участието си в проекта.

Комплексът включва голям магазин за мебели, магазин от типа “Направи си сам” , хипермаркет, много магазини и места за развлечение. В търговския център ще има над 200 магазина.

Концепцията предвижда изграждане и обособяване на отделните сгради в един общ парк, като между всеки отделен сегмент или сграда ще има места за разходка, зелени площи, както и достъпен обществен транспорт.

Предвижда се комплексът да бъде завършен в рамките на 2 години от започване на строителството.

В строителните работи ще бъдат заети най-малко 350 души. След цялостното приключване на проекта за обслужването и поддръжката на комплекса ще бъдат постоянно заети над 700 души.

Форум София” АД ще инвестира и в подобряване на околната инфраструктура на района със строителството на нови периферни пътища и завършването на два нови моста.

Всички подобрения са предназначени за жителите на град София и след тяхното завършване ще бъдат дарени на Столична община“, казват от компанията.

Днес тя се очаква да получи сертификат за инвеститор първи клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:13 | 31.08.22 г.
fallback