fallback

Цените на жилищата в САЩ падат с 3,2% през второто тримесечие

Продавачите се опитват да повишат атрактивността на офертите си предвид проблемите в сектора, сочи изследване на S&P/Case-Shiller

16:56 | 28.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на жилищата в САЩ отбелязват рекорден спад след намаляването на продажбите на имоти и утежняването на условията за учредяване на ипотека. Стойността на домовете се е понижила с 3,2 на сто за второто тримесечие на годината в сравнение със същия период на 2006 г., става ясно от публикувано днес изследване на S&P/Case-Shiller.
В изследването се казва, че продавачите предприемат значителни мерки за повишаване на атрактивността на своите предложения с оглед проблемите, които се наблюдават в сектора напоследък. Затегнатите условия по отпускането на заеми, които бяха предизвикани от необслужването на голям брой кредити, вероятно ще доведат до по-нататъшно понижение в цените на имотите.
Въпреки негативните новини някои наблюдатели на пазара смятат, че кризата е преувеличена и няма да доведе до забавяне на икономическия ръст в САЩ. Като доказателства за това могат да се посочат публикуваните в петък данни за продажбите на нови жилища в страната, които отбелязаха изненадващ ръст, както и оповестените вчера действия по покупки на ценни книжа от финансови институции от страна на членове на техните управителни органи.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:57 | 12.09.22 г.
fallback