fallback

Собственикът на Технолукс с пореден проект за мол, този път в Кърджали

Дружеството, което е инвеститор и в Мол Плевен, планира да вложи 38 млн. лв. в бъдещия мол. Вече е купен терен за 2 млн. лв.

17:54 | 22.08.07 г.

Софийската фирма „Аладин” ЕООД ще инвестира 38 млн. лв. в изграждането на търговско-развлекателен комплекс в Кърджали, съобщиха от компанията. Управител на дружеството е Аладин Харфан, който е и собственик на търговската верига Технолукс.
Молът ще бъде изграден върху терен от 7,4 дка в центъра на града, който дружеството е спечелило на конкурс на 4 юли. В търга, с първоначална цена от 1,3 млн. лв. без ДДС, са участвали три фирми, като е достигната цена от 2,06 млн. лв. без ДДС, уточниха от общината за Investor.bg. Договорът за сделката е бил подписан във вторник от кмета на Кърджали Хасан Азис.
Сред конкурсните изисквания на община Кърджали е молът да бъде построен в срок от три години след издаване на разрешение за строеж.
Теренът се намира на ул. Булаир в областния град, пред хотел Арпезос и до новия мост за кв. Възрожденци, казаха още от общината. Наблизо се намира и бившият казармен терен в кв. 76, за който има изготвен одобрен проект за изграждането на бизнес парк. Затова продажбата на имота е била обвързана и със специфични условия за съответствие на проектите на инвеститора с предвижданията в подробния устройствен план. В близост общината възнамерява да построи и обществен подземен паркинг.
„Аладин” ЕООД планира строежа на мола да приключи до края на 2010 г. Предстои да бъде сключен договор с международна консултантска фирма. Засега не могат да бъдат уточнени по-конкретни параметри на бъдещия мол като размер на търговските площи, защото проектирането още не е започнало, уточниха от компанията.
Компанията е инвеститор и в Мол Плевен, чийто строеж се планира да стартира до края на годината.
Освен предприемаческа дейност бизнесменът от сирийски произход Аладин Харфан произвежда домакински съдове и битова техника под търговските марки Elite и Meteor чрез създадената през 2000 г. компания “Алаеддин Инвестмънт” ЕООД, базирана в Стара Загора. Той е собственик и на медико-стоматологичния център “Медстом”, както и на верига за бързо хранене в Пловдив.
През юни Харфан продаде сградата на търговска верига за битова техника „Технолукс” в Плевен за 13 млн. лв. на плевенската фирма за производство на мебели „Екомебел”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:36 | 12.09.22 г.
fallback