fallback

Държавна компания ще строи олимпийските обекти в Сочи

Всички строителни работи ще се извършват от т.нар. олимпийска държавна корпорация. Тя ще строи и олимпийските, и инфраструктурните обекти

18:03 | 14.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Строителството на олимпийските обекти в Сочи ще се осъществява от специално създадена за това държавна компания, съобщават руски информационни агенции. Това е оповестил днес министърът на икономическото развитие на Русия Герман Греф на заседание на координационния комитет по реализацията на проекта „Развитие на Сочи като планински курорт“.

По думите му всички строителни работи ще се извършват от т.нар. олимпийска държавна корпорация. Тя ще строи и олимпийските, и инфраструктурните обекти.

Греф е посочил, че освен Олимпийския закон, още тази година ще бъде приет и специален закон за Олимпийската държавна корпорация.

Министърът на икономическото развитие на Русия е пояснил, че съответното решение е било взето на съвещание при президента Путин, който е обърнал внимание, че в закона трябва да има максимален брой процедури, осигуряващи прозрачност и възможност за контрол на изразходваните средства.

Греф е съобщил още, че обемът на изпълнените работи по реализацията на проекта за развитие на Сочи към 1 август възлиза на 2,4 млрд. рубли (близо 94 млн. долара), като от тях около 1 млрд. рубли са федерални средства, а останалите са от извънбюджетни източници. Руският министър е добавил, че всички работи се изпълняват по установения график.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:48 | 19.08.22 г.
fallback