fallback

Allianz продава недвижими имоти за 1,3 млрд. евро

Според застрахователната компания настоящият момент е особено подходящ за подобна сделка, като се предвижда и още една такава

17:43 | 14.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Германската застрахователна група Allianz реши да продаде няколко свои недвижими имота на една от най-големите европейски компании в недвижимия сектор – IVG, предаде Ройтерс. Сумата по сделката е 1,3 млрд. евро.
Придобиваното портфолио включва няколко сгради във Франкфурт, Хамбург, Мюнхен и Щутгарт, в които в момента се помещава застрахователят, като Allianz ще продължи да ползва имотите след сделката, като ще плаща наем за тях.
Преотстъпването на тези активи ще позволи на групата да премине важен етап, за да сложи край на силната концентрация на недвижимите си активи в Германия и да може да се сдобие с по-диверсифицирано портфолио от имоти в международен план, обясняват от Allianz.
Компанията предвижда и последваща продажба на недвижими активи, тъй като „понастоящем условията за сделка са особено благоприятни“, се казва още в съобщение на застрахователната група.
В момента 85% от имотите, които притежава Allianz, се намират в Германия.
Компанията IVG управлява недвижими имоти на обща стойност над 19 млрд. евро. От групата уточняват, че не предвиждат увеличение на капитала за финансиране на покупката. То ще бъде направено чрез кредитна линия и собствени средства.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:07 | 23.08.22 г.
fallback