fallback

Полската J.W.Construction иска да строи ваканционни имоти у нас

Компанията е най-голямата в сферата на жилищното строителство в Полша

18:34 | 08.08.07 г.

Най-голямата компания в сферата на жилищното строителство в Полша, J.W.Construction Holding, води преговори за стартиране на изграждане на ваканционни имоти в България, съобщи Thomson Financial.

На този етап от компанията не уточняват повече подробности за размера на планираните инвестиции, нито за това къде ще се намират проектите.

Компанията очаква нетната й печалба да нарасне с 11% тази година благодарение на силното търсене на апартаменти в бързо развиващата се полска икономика въпреки отчетен спад в печалбата за второто тримесечие.

J.W.Construction, която по-рано тази година листна акциите си на борсата във Варшава, съобщи, че очаква нетната й печалба за 2007 г. да достигне 146,5 млн. злоти (38,7 млн. евро).

Цените на апартаментите в Полша бяха най-бързо нарастващите в Европа през миналата година, което повиши акциите на местните предприемачи, сред които Polnord and Dom Development, до рекордни нива.

През последните месеци обаче акциите им поевтиняха чувствително заради застоя в цените на жилищата, придружен от рязко поскъпване на строителните материали и труда.

През второто тримесечие нетната печалба на J.W.Construction намаля почти наполовина до 14,4 млн. злоти (3,8 млн. евро), а приходите паднаха с 32% до 121,1 млн. злоти (32 млн. евро), защото някои от проектите на компанията се забавиха.

J.W.Construction работи по девет проекта, предимно в доходоносния пазар във Варшава.

Наскоро компанията е отворила офис и в Лондон, като планира да започне да продава апартаменти на полски имигранти във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:32 | 14.09.22 г.
fallback