fallback

Прогнозират 52% ръст на сделките с хотели до общо 110 млрд. долара за 2007

Към юни сделките с хотели вече достигат 56 млрд. долара - повече от очакванията на Jones Lang LaSalle Hotels

14:31 | 03.08.07 г.

До края на годината общата стойност на сделките с хотели в света може да достигне 110 млрд. долара, прогнозират анализатори от Jones Lang LaSalle Hotels.
Това представлява ръст от 52% спрямо миналогодишния рекорд от 72,5 млрд. долара, което е поредното доказателство, че инвеститорският апетит към сектора остава на необичайно високо ниво.
„Към юни сделките с хотели вече достигат 56 млрд. долара - повече, отколкото очаквахме за полугодието. Дейността е особено активна в САЩ, където пазарът в голяма степен се управлява от т. нар. REITs (Real Estate Investment Trusts, подобни на познатите у нас АДСИЦ) и частни инвестиционни групи, които купуват не само имоти, но и мениджмънт и марки, какъвто беше случаят с придобиването на веригата хотели Hilton от Blackstone. Все пак възможностите за подобни мащабни сделки в Щатите намаляват, затова вниманието вероятно ще се насочи към други региони, като Европа например“, коментира Артур де Хааст, изпълнителен директор на Jones Lang LaSalle Hotels.
Според данните в глобален мащаб купувачите превъзхождат продавачите в съотношение почти 4:1, като вероятно на всички пазари купувачите ще останат тези, които ще определят условията и може да очакват по-високи цени.
Поради недостига на налични активи в сектора вероятно инвеститорите ще бъдат принудени да строят – 23,4% от участниците в проучването планират да строят хотели.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:36 | 30.08.22 г.
fallback