fallback

Къмпинг "Арапя" със собствена канализация за 1,5 млн. лв.

Предстои включването и на ваканционно селище „Оазис” до с. Лозенец, където канализацията се изгражда съвместно с частния инвеститор Младен Мутафчийски

12:21 | 03.08.07 г.

Къмпинг „Арапя” на територията на община Царево вече има канализация за отпадни води и е единственият къмпинг със собствена канализация, съобщиха от местната администрация.
 
Досега отпадните води се вливаха в преминаващата през къмпинга река и оттам в морето.
 
Отпадните води вече се включват в пречиствателната станция на Царево, която е единствената действаща на юг от Бургас, уточняват от общината.
 
Първата копка за изграждането на канално-помпената станция с довеждащ колектор и тласкател беше направена през февруари. В новото съоръжение, финансирано изцяло от общината, са вложени 1,5 млн. лева.
 
Предстои включването и на ваканционно селище „Оазис” до с. Лозенец, където канализацията се изгражда съвместно с частния инвеститор Младен Мутафчийски, съобщават още от общината.
 
В момента в пречиствателната станция се вливат още отпадните води на Царево и хотелските комплекси на къмпинг „Нестинарка”.
 
В проекта за бюджет за 2008 г. за ВиК инфраструктура в община Царево ще бъдат заложени 2,5 милиона лева, като усилията ще бъдат съсредоточени в Лозенец и Ахтопол.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:00 | 14.09.22 г.
fallback