fallback

Немската верига Плюс иска да строи търговски обект в Ямбол

Компанията е изпратила писмо за съдействие и стартиране на процедура за продажба на общински парцел

10:25 | 31.07.07 г.

„Иммобилия – България Търговия” КД проявява интерес към изграждане на търговски обект в град Ямбол. Писмо за инвестиционното намерение на фирмата, която е част от немската група Tengelmann и чрез която у нас навлиза немската верига супермаркети Плюс, е получил кметът на общината Кирил Тодоров, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
В писмото се отправя молба за съдействие и стартиране на процедура за продажба на общински парцел, намиращ се на пл. "Георги Дражев", ул. "Индже войвода" и ул. "Батак".
„Иммобилия – България Търговия” КД управлява търговска верига супермаркети от типа дискаунт, оперираща в осем европейски държави, като в състава й са включени над 3 850 магазина, с повече от 42 хил. служители и годишен оборот от над 10 млрд. евро. Освен в Германия, компанията присъства в Австрия, Унгария, Португалия, Полша, Чехия, Румъния и Гърция.
В България се предвижда изграждането на около 200 магазина в рамките на четири години. Интересът на компанията е насочен към градове с население над 20 хил. души.
Намерението на „Иммобилия – България Търговия” КД е още през първото тримесечие на 2008 г. да бъдат открити 30 магазина, като първоначалната инвестиция за всеки търговски обект ще възлиза на около 2 млн. евро и осигуряване на 25 работни места.
Магазините на компанията са със застроена площ между 1 200 и 1 500 кв. м и търговска площ между 1 000 и 1 200 кв. м и минимум 70 паркоместа за клиенти. В началото на тази година „Иммобилия – България Търговия” КД получи сертификат за инвеститор първи клас.
Интервю с Райнер Венделбергер, управител на „Плюс-България Търговия“, съдружник в „Иммобилия България Търговия” КД заедно с „България Търговия” ООД, за плановете на немската верига у нас
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:20 | 12.09.22 г.
fallback