fallback

Влагат близо 100 млн. лв. в третия проект за мол в Русе

Днес проектът на община Русе и Проект Русе АД ще получи сертификат за инвеститор първи клас

07:59 | 31.07.07 г.

Така ще изглежда бъдещият мол и спортната зала в Русе. Илюстрация: Проект Русе АД

Сертификат за инвеститор първи клас ще получи днес дружеството Проект Русе АД за проекта „Спортно-развлекателна зала и търговски обществено-обслужващ център МОЛ Русе“, съобщиха инвеститорите.
Проектът предвижда изграждането на спортна многофункционална зала и обществена сграда тип „мол“ с търговска, офис и хотелска част, като планираните инвестиции са на стойност общо 99,6 млн. лв.
Това е третият обявен проект за мол в дунавския град след представения вчера проект на Cinema City и Ocif Group. В края на миналия месец пък стана ясно, че британският фонд European Convergence Development Company Limited (ECDC) е подписал договор с българската компания Мегахим АД за учредяването на дружество с цел изграждане на нов търговско-развлекателен център в Русе.
Комплексът на Проект Русе АД ще бъде изграден на площад Оборище между две основни пътни артерии в центъра на Русе – бул. „Липник“ и бул. „Цар Освободител“.
Спортната зала ще бъде с разгъната застроена площ (РЗП) 24 528 кв. м, а общата РЗП на мола с хотела и подземните паркинги е 72 300 кв. м. Срокът за реализация на инвестицията е до 3 години.
Сертификатът ще бъде връчен от Стоян Сталев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, на Райчо Райков, изпълнителен директор на Проект Русе АД.
Основни акционери в Проект Русе АД са община Русе и „МОЛ Русе Инвест“ ООД, управители на което по данни на АПИС са Марин Згурев, собственик на Денси строй – инвеститор в няколко мола в страната, и Пламен Бобоков, член на надзорния съвет на Монбат и председател на УС на Приста ойл.
Миналата седмица друг проект за мол на компания на Марин Згурев също получи сертификат за инвестиция първи клас – в проекта Mall Varna Towers ще бъдат вложени около 85 млн. лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:16 | 12.09.22 г.
fallback