fallback

Австрийската Warimpex навлезе в Румъния с покупката на бизнес хотел

Четиризвездният Golden Tulip Sky Gate се намира на 300 м от международното летище Хенри Коанда в Букурещ

12:04 | 18.07.07 г.

Базираната във Виена инвестиционна компания за недвижими имоти Warimpex Finanz- und Beteiligungs AG купи четиризвездния хотел Golden Tulip Sky Gate до летището в Букурещ, съобщиха от компанията.
Warimpex придобива дял от 99,98% чрез закупуването на акции от мажоритарния акционер - Румънско-американския инвестиционен фонд (RAEF), и от други двама ключови акционера. Страните са са споразумели да не разкриват стойността на сделката.
Golden Tulip Sky Gate се намира на 300 м от международното летище Хенри Коанда в Букурещ и близо до главния път за Западна Европа. Има 108 стаи и 3 хил. кв. м офис площи, които могат да бъдат преобразувани в още 70 стаи.
Хотелът отваря врати през 2001 г. и от 2005 се управлява под марката Golden Tulip по силата на договор за франчайзинг.
„Това придобиване е първата ни стъпка в нарастващия румънски пазар – възнамеряваме да развием дейност в страната със същия успех като в Чехия и Полша“, казва Франц Юркович, изпълнителен директор на Warimpex.
Централата на Warimpex се намира във Виена, като компанията има офиси и в Будапеща, Прага и Варшава. За последните 25 години тя е управлявала проекти в Централна и Източна Европа на стойност над 850 млн. евро. В момента притежава и има участия в общо 13 луксозни и бизнес хотела с общо над 2 800 стаи, както и 7 бизнес и офис сгради с обща площ 36 хил. кв. м в Полша, Чехия и Унгария.
В средносрочен период групата цели да стане пазарен лидер на пазара на хотели в т. нар. „Нова Европа“. Акциите на Warimpex се търгуват на фондовите борси във Виена и Варшава.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:10 | 12.09.22 г.
fallback