fallback

Издадоха 10 заповеди за спиране и 2 за премахване на строежи в Банско

Основната част от заповедите за спиране на строителните работи са за жилищни сгради и семейни хотели

16:28 | 10.07.07 г.

Върховната административна прокуратура (ВАП) е издала 10 заповеди за спиране на строежи и две за премахване на незаконно строителство в Банско, съобщи нейният ръководител Митьо Марков, цитиран от БТА.
Шест са забраните за ползване на обекти, а 12 са решенията за глоби. От ВАП допълниха, че проверката в Банско продължава, но през лятото тя временно ще спре, защото прокуратурата излиза във ваканция.
Основната част от заповедите за спиране на строителните работи са за жилищни сгради и семейни хотели. Проверката в Банско трябва да завърши през ноември.
Не е установено строителни работи да се извършват в границите на Природен парк "Пирин", каза Марков. По думите му една от заповедите за премахване на незаконен строеж е за издигнат семеен хотел, а в другия случай се касае за жалба на жена, която установила, че на нейна земя е започнат строеж.
По отношение на Природен парк "Странджа" от ВАП са разпоредили на Окръжната прокуратура в Бургас ежеседмични проверки в парка и на започналите там строежи.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:04 | 21.08.22 г.
fallback