fallback

Поредна оферта за развитие на спортната база на гр. Баня

„Футболен клуб Баня“ АД предлага да инвестира в съществуващите спортни съоръжения към сегашната база не по-малко от 20 млн. лв.

16:43 | 04.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Четвърта оферта за развитие на спа-туризма и спорта в гр. Баня бе внесена в ОбС в Карлово днес. Новосъздаденото акционерно дружество „Футболен клуб Баня“ АД предлага да вземе на концесия спортните имоти в курорта. Основен акционер в дружеството е „Булком плюс“ ЕООД Пловдив, която стопанисва оранжериите в Баня и за последните 3 години инвестира в икономиката на града над 15 милиона лева и разкри над 400 работни места. Дружеството се представлява от Христо Данов, който е внесъл предложението до ОбС.

„Футболен клуб Баня“ АД предлага да инвестира в съществуващите спортни съоръжения към сегашната база не по-малко от 20 милиона лева. Инвестициите включват реконструкция, разширяване и изграждане на допълнителни съоръжения и подобряване на околната инфраструктура. Ще се ремонтират или изграждат на нова база съществуващото електроснабдяване, водопровод и канализация, а сегашните пътни настилки, които са в недобро състояние, ще бъдат реконструирани.

Предвижда се още да се построи петзвезден хотел със спортно-възстановителен и спа център за привличане на отбори от различни спортове за подготвителни и възстановителни лагери. Доскоро Баня бе любимо място за отдих и възстановяване не само на граждани, а и на състезатели по плуване, футбол, хандбал, волейбол, баскетбол, борба и др.

За целта „Футболен клуб Баня“ АД предлага концесия на спортната зала, хотелския комплекс, спортния полуинтернат, стадиона и спортния комплекс, които са публична общинска собственост. Предложението е за концесия със срок не по-малък от 35 години заради размера на предвижданите инвестиции.

Преди няколко дни 3 други фирми, регистрирани в страната и чужбина, също предложиха инвестиционни намерения за същата спортна база. Най-голямата оферта е за инвестиции в размер на 60 милиона евро.

Много е вероятно предложението да се разглежда на извънредната сесия на ОбС на 10 юли, каза председателят на местния парламент Стойо Карагенски. Тогава съветниците ще дебатират и по останалите 3 предложения за стопанисване на спортната база в Баня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:58 | 12.09.22 г.
fallback