fallback

Продадоха Mall of Plovdiv*

Купувачи са GE Real Estate и ирландският инвестиционен фонд Quinlan Private, собственици и на Mall of Sofia

15:58 | 02.07.07 г.

Ирландският инвестиционен фонд Quinlan Private и подразделението на General Electric за недвижими имоти (GE Real Estate), които притежават Mall of Sofia, са сключили споразумение днес за покупката на търговския център Mall of Plovdiv. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на официално изявление на двете компании.

Потърсени за коментар, от Mall of Plovdiv засега потвърдиха единствено, че са водени преговори с GE. Управляващият директор на GE за Източна Европа Карим Хабра отказа коментар за момента. Димитър Язов, който е съдружник в проекта за пловдивския мол, също не потвърди информацията. Същевременно израелското издание Globes съобщи, че Ocif Investments and Development Ltd. и Rilon Ltd. са продали дяловете си в българската компания МО Пловдив на международни частни инвестиционни фондове за 58 млн. евро. Ocif държи 30% от МО Пловдив, който притежава мол в центъра на града и Rilon – 10%, пише Globes.

Според изданието сумата ще бъде изплатена на две вноски, като купувачите придобиват половината от дяловете на Ocif и Rilon на стойност 27,6 млн. евро. Ocif ще получи 8,3 млн. евро, а Rilon – 2,8 млн. евро. Втората вноска трябва да бъде на стойност 30,4 млн. евро - Ocif ще получи 9,1 млн. евро и Rilon - 3 млн. евро, уточнява още Globes.

Молът в Пловдив трябва да бъде готов през последното тримесечие на 2008 г. Строителството на обекта започна през декември миналата година. Тогава инвеститорите обявиха намеренията си да инвестират над 40 млн. евро в комплекса, който ще има разгъната застроена площ от над 45 хил. кв. м. По-късно в официално изявление GE Real Estate и Quinlan Private потвърдиха, че са подписали договор за придобиването на Mall of Plovdiv с Ocif и CCI. Съгласно споразумението инвеститорите ще придобият първоначално дял от 50% в центъра, като останалите 50% ще бъдат платени след завършване на проекта.

„Пазарът на търговски площи в Пловдив изпитва недостиг на модерни помещения. Това представлява идеална възможност за GE Real Estate да увеличи присъствието си в България след успеха на Mall of Sofia. Съдейки по опита ни в Полша и Чехия вярваме, че секторът тук има голям потенциал за растеж“, коментира решението Карим Хабра.
*Актуализирано към 10:50, 3 юли.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
fallback