fallback

Множество нарушения разкри проверка на строежите около околовръстното

Само един от проверените обекти е представил работната документация на проект за пречиствателно съоръжение за битово-фекални води

16:36 | 19.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Приключи предварителната проверка на всички строежи, попадащи в обхвата на обект "Софийски околовръстен път - южна дъга" (участък бул . "Черни връх" до ул. "Симеоновско шосе"), съобщиха от Столична община.

Прегледана е документацията на общо 16 строежа и обекта в участъка от бул."Черни връх" до ул."Симеоновско шосе", като от оповестените резултати след приключването на проверката става ясно, че във всички изградени обекти липсва канализация за отвеждането на отпадните води.

При проверката е установено, че за изградени помещения за търговия липсва всякаква документация за строителството им, не са предоставени документи и за изградената бензиностанция "Супер дизел" в близост до комплекса "Царско село". В по-голямата част от обектите отпадните води се заустват в изгребана яма, а в други - в река Драгалевска, като разрешителното, издадено от МОСВ за това на един от тях, е изтекло преди една година.

Само един от проверените обекти е представил работната документация на проект за пречиствателно съоръжение за битово-фекални води.

Според проверяващите няма нарушения при издаването на разрешителни за частта "електроснабдяване". За частта "водоснабдяване" при проверката е станало ясно, че някои от обектите се захранват от собствени сондажи, а други - от "Софийска вода". За сондажните кладенци има издадени разрешителни от МОСВ.

Проверката бе наредена от кмета на София Бойко Борисов на дирекция "Контрол по строителството".

Договорът за строителството на на Софийски околовръстен път - Южна дъга - участък Симеоновско шосe бе сключен на 11 септември миналата година. За изпълнител в конкурса бе избрано Обединение "ЮГ" с водещ съдружник "ГБС инфраструктурно строителство" .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:10 | 23.08.22 г.
fallback