fallback

Юнивърсъл Пропъртис ще заема 3,345 млн. евро за закупуване на имоти

Кредитът ще бъде теглен с цел закупуване на недвижими имоти, като срокът му е една година при годишен лихвен процент 8,5 на сто

16:10 | 18.06.07 г.

На проведеното на 16 юни Общо събрание на акционерите (ОСА) на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ-София е взето решение за овластяване на Съвета на директорите (СД) да сключи договор за кредит на стойност 3,345 млн. евро, съобщи БФБ-София.
Кредитът ще бъде теглен с цел закупуване на недвижими имоти, като срокът му е една година при годишен лихвен процент 8,5 на сто.
Като обезпечение Юнивърсъл Пропъртис ще предостави ипотека върху недвижими имоти в землището на с. Горни Лозен. Кредитът ще бъде обезпечен и с поръчителство, учредено от Любомир Георгиев Манчоров, Юнивърсъл ООД и Инвестик ООД, които са свързани лица, както и със запис на заповед с падеж на предявяване, без разноски и протест, издаден от Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ и авалиран от поръчителите.
На общото събрание акционерите са взели решение загубата за миналата година, в размер на 55 530,38 лв., да бъде покрита от бъдещи печалби.
ОСА е овластило СД за извършване на сделки по чл. 114 ЗППЦК, а именно придобиване на недвижими имоти от свързаните лица Инвестик ООД и Юнивърсъл ООД.
Сключени сделки с акциите на дружеството днес няма. Въведени оферти за покупка и продажба също липсват.

Свързани компании:

Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ-София(45U)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
fallback