fallback

Англичани и руснаци – най-ревностните купувачи на имоти във Варна

Разликата между двете националности обаче е в типа предпочитани жилища

14:50 | 14.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Англичаните все още държат първенството по интерес към българските недвижими имоти, но покупките на руснаците са на път да променят тази тенденция.

Според Добромир Ганев, председател на Варненската асоциация на недвижимите имоти (ВАНИ) и управител на агенция “Форос”, тази тенденция продължава от година насам. Разликата между двете националности обаче е в типа предпочитани жилища.

Англичаните избират къщи в спокойни и китни български села за свой втори дом. Презумпцията им е и продажба на имота след време, когато цената се покачи.

За разлика от тях руските граждани предпочитат да се възползват максимално от предимствата на градския живот, затова купуват апартаменти и вили във Варна или в близост до града. Другата голяма разлика е, че те искат това да е техният основен дом.

Безспорно и двете нации не отричат плюсовете на нашето Черноморие, което извежда нашите имоти на трето място по привлекателност за инвестиции след страни като Испания и Франция.

Брокерите във Варна считат, че британската вълна още не е стигнала своя пик, така че е рано да се каже, че руснаците вече изпреварват английските купувачи на недвижими имоти в България.

В края на миналия месец от българския филиал на международната консултантска компания за недвижими имоти BG Estates Worldwide също отчетоха, че руските клиенти са втори след англичаните по интерес към българския пазар на недвижими имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:24 | 04.09.22 г.
fallback