fallback

Инвеститори обещават Добринище да не се застроява масово

Галчев Инженеринг груп и Норема туристическо и холдингово дружество планират да инвестират 200 млн. лв. в ски зона Добринище

10:48 | 11.06.07 г.

Добринище да стане бързо развиващ се курорт, но в никакъв случай с масово строителство. Това обещаха новите инвеститори на ски зона Добринище „Галчев Инженеринг груп” и „Норема туристическо и холдингово дружество” по време на първата си работна среща с местните власти, съобщиха от пресцентъра на община Банско.

По-активно ще бъде застрояването в градската част, в ски зоната - сравнително малко, са пояснили съдружниците.

Инвеститорите обещават също и идеята им да мине на обществено обсъждане с гражданите на Добринище, преди да започнат работа.

Партньорите са установили контакт и с “Юлен”, концесионер на ски зона Банско, с цел обмяна на опит.

Проектът на ски зоната в Добринище се изготвя от арх. Емил Леков, ръководил и проектирането на ски зона Банско.

Сред основните теми на работната среща е била тази за земите, където е предвидено да се изградят ски съоръженията. Събрана е необходимата информация от кадастралния план на землището за всички заявени инвеститорски намерения, направено е оцифряване на релефа на региона, стиковани са землищата на Банско и Добринище, разграничени са видовете собственост, направен е пълен анализ на видовете гори, съобщил Леков.

Приблизителната стойност на инвестицията в проекта в Добринище ще бъде около 200 млн. лв. Двете компании бяха избрани за инвеститор за изграждане на зоната по време на редовно месечно заседание на Общински съвет Банско миналия месец.

Сред кандидатите за инвеститори бяха също и “Норд Инвестмънт Инк”, както и „Сънсет Девелопментс” ЕООД (по-късно променило наименованието си на „Добринище ски“ ЕООД) - собственик на двете планински хижи, хотела в Добринище и пътническите въжени линии в ски зоната, който по-рано получи сертификат за инвеститор първи клас за проекта за изграждането на ски комплекса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:54 | 05.09.22 г.
fallback