fallback

Започна строителството на съвместен център на Билла и Техномаркет в Ямбол

Това ще бъде 24-ият магазин на Билла България, общо инвестициите до момента в страната надхвърлят 180 млн. лв.

16:54 | 28.05.07 г.

Първа копка на магазин на Билла България бе направена днес в Ямбол, съобщиха от компанията. Обектът се намира на ул. “Арда” и ул. “Димитър Благоев”. Разгънатата му застроена площ ще е 4 184 кв. м. За първи път търговската част на магазина ще е разположена на 2 етажа.
Сградата ще бъде съвместен търговски център на Билла и на веригата за черна и бяла техника Техномаркет и ще разполага с паркинг с 80 места.
“Изграждането на съвместен търговски център ще бъде от полза за жителите на Ямбол. Така ще им предоставим повече възможности за пазаруване”, каза Емил Стефанов, изпълнителен директор на Билла България.
Това ще бъде 24-ият магазин от търговската верига в страната. До момента броят на работещите в магазините на Билла в страната е над 2 220 души.
Австрийската Billa е основана през 50-те години на миналия век от Карл Влашек, когато във Виена отваря врати първият магазин. Името на компанията е съкращение от първите срички на думите Billiger Laden и означава „евтин магазин“.
През 1996 г. Billa става собственост на германската търговска група Rewe, която се нарежда на трето място в Европа и пето място в света сред търговските вериги за хранителни продукти с оборот от 40 млрд. евро.
В България първият супермаркет бе открит през 2000 г. в София. За по-малко от 7 години са открити общо 23 магазина, 7 от които в столицата. До момента размерът на направените инвестиции в България възлиза на над 180 млн. лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
fallback