fallback

Започва изграждането на бизнес зона в Симитли

Стойността на договора за строителство на бизнес зоната в Симитли е 2,25 млн. евро, от които 1,46 млн. евро са по програма ФАР

14:37 | 21.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще направи утре първа копка на бизнес зона в Симитли, съобщиха от министерството.

Изграждането на бизнес зоната е част от проект “Конверсия на бивши военни бази”, който се изпълнява в Разград и Симитли и се финансира по програма ФАР – Икономическо и социално сближаване, Финансов меморандум 2004. Договорът за конверсия бе подписан през декември миналата година.

Стойността на договора за строителство на бизнес зоната в Симитли е 2,25 млн. евро, от които 1,46 млн. евро са по програма ФАР и 789 хил. евро – национално съфинансиране. Изпълнител е “Хохтийф кънстракшън АГ” – клон София.

Строителният надзор се изпълнява от Консорциум “Рутекс и Микс” и е на стойност 155 300 евро, от които 116 475 евро са по програма ФАР и 38 825 евро – национално съфинансиране.

Проектът предвижда военната база да се трансформира и развие в бизнес зони за малки и средни предприятия, заедно със свързаната с бизнеса техническа инфраструктура.

С конверсията ще бъдат осигурени възможности за бизнес и технологичен трансфер и ще се създадат нови работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:34 | 14.09.22 г.
fallback