fallback

Добрич предоставя 30 плажа за стопанисване през новия туристически сезон

Най-много свободни пясъчни парцели има в община Каварна

15:03 | 17.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Областната управа в Добрич ще предостави за стопанисване 30 плажа по Черноморското крайбрежие през новия туристически сезон, съобщиха от областната администрация.

Най-много свободни пясъчни парцели има в община Каварна. В курортния комплекс "Русалка" трябва да бъдат подготвени за лятото "Бейби плаж", плажовете "Каяк", "Хелинга", "Централен", Голям плаж, Малък плаж. Други плажове в общината, за които се открива процедура за стопанисване, са “Тауклиман” - с. Свети Никола, Болата, Каварна, Божурец - Топола 1, Божурец - Топола 2, Божурец - Топола 3, Иканталъка II, СБА.

В община Шабла се търсят стопани за плажовете край Дуранкулашкото езеро, село Крапец, къмпингите "Добруджа" и "Космос" и други.

В община Балчик се откриват процедури за стопанисване на пясъчните ивици край "Двореца", при международния детски лагер в село Кранево, на плаж "Тузлата", "Робинзон-2" и др.

Кандидатите трябва да осигурят спасители, медицинско обслужване за туристите и санитарно-хигиенното поддържане на морските плажове. Преговорите с кандидатите ще се проведат на 31 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:58 | 02.09.22 г.
fallback