fallback

Предлагат ВИП имот край морето с рекордна цена за пазара във Варна

Вече има интерес и от румънски граждани към имоти в България, но румънците все още имат само туристическа нагласа към нашата страна

16:07 | 10.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Скъпите имоти във Варна вече не са рядкост. Строителните предприемачи все повече се ориентират към инвестиции във ваканционни и ВИП жилища.

Бисер Кехайов, мениджър ключови клиенти във варненската кантора “Форос”, заяви за Investor.bg, че в момента на пазара на недвижими имоти край морето е имот с площ от 250 кв. м, който се предлага за 2500 евро/кв. м. Става дума за апартамент с панорамна гледка в “Св.Св. Константин и Елена” край Варна, който е в завършен вид.

Тази цена е прецедент засега в сферата на недвижимостите във Варна. За такъв тип имоти Кехайов твърди, че купувачите са главно чужденци. Българите проявяват интерес главно към жилищните имоти, за които и по-лесно получават одобрение за банков кредит.

Чужденците като руснаци и англичани, например, декларират интерес към имотите за почивка, за които са склонни и могат да отделят повече пари.

Вече има интерес и от румънски граждани към имоти в България, но от Форос са на мнение, че румънците все още имат само туристическа нагласа към нашата страна и запитванията им няма да преминат в участие в сделки.

В момента луксозните жилища във Варна са с цени между 1500-1800 евро/кв. м, но се наблюдава тенденция на изчерпване на терените, подходящи за ВИП строителство в града. За да оправдаят цената си, такива жилища трябва да предлагат отлични комуникации и приятни съседни сгради, твърдят от агенцията за недвижими имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:53 | 09.09.22 г.
fallback