fallback

БенчМарк Фонд Имоти продаде 75% от търговския си център в Пловдив

От дружеството очакват приходите от продажбата да са на стойност между 8 и 9 млн. лв.

14:41 | 08.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

БенчМарк Фонд имоти е подписал предварителни договори за продажба на 75% oт площите в търговския си център в Пловдив, съобщиха от компанията.

От дружеството очакват приходите от продажбата да са на стойност между 8 и 9 млн. лв.

Всички настоящи наематели в търговския център, с изключение на ирландската фирма „Иуск”, са подписали предварителни договори за закупуване на наетите от тях помещения. В контрактите са заложени срокове за подписване на окончателни договори между 3 и 6 месеца.

В момента се водят преговори за продажба на останалите 25% от търговския център с фирма „Иуск”. Ако преговорите с ирландските инвеститори не завършат с успех, наетите от тях площи ще бъдат предложени на други компании, които вече са заявили интерес.

Цената, за която центърът е купен през 2005 г., е малко над 3 млн. лв.

Фондът ще разпредели 90% от разликата между инвестираната и постигнатата цена в началото на 2008 г. като дивидент между акционерите, което прави около 30 ст. дивидент на акция.

Решението за продажбата на търговския център в Пловдив от БенчМарк Фонд Имоти беше обявено преди 10 дни. “Първоначалното решение беше да се търси един инвеститор за целия търговски център. Впоследствие бе решено площите да бъдат предложени на настоящите наематели”, коментират от компанията.

За последните шест месеца цената на акциите на БенчМарк Фонд Имоти се е увеличила с над 22%. За периода е изтъргуван обем от над 30% от целия капитал на дружеството.

На днешната сесия акциите се търгуваха със спад от 4,23 на сто до средно ниво от 1,81 лв.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:43 | 08.09.22 г.
fallback