fallback

Откриват подземен паркинг на Цариградско шосе, готвят проекти и за центъра

В паркинга до Интер Експо център са инвестирани около 5 млн. лв.

16:58 | 07.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

В 11 часа във вторник ще бъде открит триетажен подземен гараж паркинг на бул. „Цариградско шосе” 147, вляво от централния вход на Интер Експо и Конгресен център София. Паркингът е построен от „Софийска международна летищна компания” АД и е с капацитет от 440 места.

В проекта са вложени около 5 млн. лв., съобщи за Investor.bg Владимир Михайлов, изпълнителен директор на компанията. По думите му изграждането на паркинга е отнело шест месеца, като за цялото осъществяване на инвестицията е била нужна година и половина, с включеното време за получаване на необходимите разрешителни.

Компанията предвижда до няколко месеца да започне строежа на още един подземен паркинг, който ще се намира пред Интерпред и ще разполага със 120 места.

„Софийска международна летищна компания” АД има планове за още четири подземни паркинга, които в момента са на идеен етап. Михайлов уточни, че три от тях ще бъдат в централните части на столицата, а един – извън нея.

Дружеството, което е създадено през 2000 г., е с предмет на дейност проектантско-конструкторска, инвестиционна и строителна дейност на съществуващи и новоизграждащи се промишлени и граждански обекти. Справка в АПИС показва, че негови собственици с по 50% дял са регистрираната в Кипър компания Булпром инвестмънт и българското Ита-Холд АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:32 | 06.09.22 г.
fallback